UV Werende polo's van Gildan

mijnbedrijfskledingpartner - Gildan-poloshirts-UV

UV-werende polo’s van Gildan

De polo’s van Gildan worden vaak binnen én buiten gedragen. Bijvoorbeeld als promotionele kleding of als onderdeel van een bedrijfsoutfit. Mensen die buiten werken, hebben met verschillende weerfactoren te maken: wind, regen en gelukkig ook zon. Dus eigenlijk is het helemaal niet zo vreemd dat Gildan polo’s met een Ultraviolet Protection Factor in de collectie heeft. Het komt weliswaar nog niet zo vaak voor binnen de kledingbranche, maar de toegevoegde waarde is overduidelijk.

Betekenis Ultraviolet Protection Factor

Ultraviolet Protection Factor, ook wel bekend als UPF, is vergelijkbaar met de SPF-waarde van bijvoorbeeld zonnebrandcrèmes of gezichtscrèmes. De UPF geeft aan in hoeverre kleding uv-werend is. Kortom, hoe goed de drager tegen uv-straling wordt beschermd. Een UPF-waarde van 20 betekent dat 1/20ste van de uv-straling niet wordt tegengehouden. In theorie kan de drager dan twintig keer langer in de zon blijven voordat hij een vergelijkbare hoeveelheid straling ervaart als wanneer hij onbeschermd in de zon zou zijn.

Ideale UPF-waarde

Welke UPF-waarde het meest geschikt is, is grotendeels afhankelijk van het gebruik. Stel dat een hovenier bedrijfskleding laat maken, dan is het waarschijnlijk dat hij of zij de hele dag buiten in de zon werkt. In dat geval zou een zo’n hoog mogelijke factor de optimale bescherming bieden. Als iemand bijvoorbeeld niet langer dan twee uur achter elkaar buiten doorbrengt, dan kan een lagere factor al voldoende zijn.

 Factor 2: laat 50% uv door, weert dus 50% uv.
 Factor 4: laat 25% uv door, weert dus 75% uv.
 Factor 5: laat 20% uv door, weert dus 80% uv.
 Factor 10: laat 10% uv door, weert dus 90% uv.
 Factor 20: laat 5% uv door, weert dus 95% uv.
 Factor 25: laat 4% uv door, weert dus 96% uv.
 Factor 30: laat 3,3% uv door, weert dus 96,7% uv.
 Factor 50: laat 2% uv door, weert dus 98% uv.

UPF-waarde berekenen
Kleding is in zekere mate uv-werend als de stof waarvan de kleding is gemaakt een bewezen UPF-waarde heeft. Dat wordt gemeten met een speciale lamp, die licht met uvstraling op de stof projecteert. Aan de andere kant van de stof wordt gemeten hoeveel straling er door de stof heen komt. Om het exacte percentage te berekenen, is speciale software nodig. Met behulp van de tabel hierboven kan vervolgens de UPF-waarde vastgesteld worden. Dat is dus eigenlijk heel simpel!

In het assortiment van MijnBedrijfskledingPartner zijn een aantal uv-werende polo’s te vinden.
De GIL43800 en GIL43800L van Gildan hebben bijvoorbeeld een UPF-waarde van 50.

Contact

mijnbedrijfskledingpartner
Estafetteweg 10
2807BN GOUDA

+31 182 517 242 / 06 29 251 532
info@mijnbedrijfskledingpartner.nl

KvK 24432743
BTW ID-nummer: NL001282346B19