Micro vs. Polar fleece

Polar fleece en micro fleece zijn twee synthetische fleecesoorten, samengesteld uit polyester.

Polar fleece vs. micro fleece

Polar fleece en micro fleece zijn twee synthetische fleecesoorten, samengesteld uit polyester. De stof is geweven met gedraaide vezelgaren en vervolgens geborsteld om tot de typische fleecetextuur te komen. Daaraan dankt deze stofsoort zijn lichte en zachte karakter; populair in veel binnen- en buitensituaties en ideaal om te bewerken als promotionele en bedrijfskleding. MijnBedrijfskledingPartner heeft een uitgebreide collectie Fleecekleding

Overeenkomsten polar fleece en micro fleece

Zowel polar fleece als micro fleece bevatten kleine luchtzakjes in de stof. Dit zorgt ervoor dat de stoffen kunnen ademen. Vocht van het lichaam kan daardoor worden afgevoerd.
Als mooie bijkomstigheid maken deze luchtzakjes de stof extra zacht. En ook handig: polar fleece en micro fleece kunnen gewoon in de wasmachine.

Verschillen polar fleece en micro fleece
Micro fleece is, zoals de naam al een beetje laat doorklinken, de dunnere variant van polar fleece. Micro fleece wordt als zachter en lichter ervaren en is daarom ook geschikt voor baby- en kinderkleding.
De oorsprong van polarfleece ligt bij Malden Mills. In de jaren 70 werd polar fleece als productnaam door dit bedrijf geïntroduceerd. Het is door de jaren heen de gangbare term geworden om synthetische fleece te beschrijven.

Contact

mijnbedrijfskledingpartner
Estafetteweg 10
2807BN GOUDA

+31 182 517 242 / 06 29 251 532
info@mijnbedrijfskledingpartner.nl

KvK 24432743
BTW ID-nummer: NL001282346B19